ΑΡΧΕΙΟ - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Mε επιτυχία η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ανωγειανών της Αθήνας


Εντυπωσιακή η παρουσία της χορευτικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων

Μια βραδιά που θα μείνει στη σκέψη όλων μας και θα μας χαρίζει, στο μέλλον, όμορφες και ξεχωριστές αναμνήσεις, ζήσαμε όλοι όσοι παρευρεθήκαμε, το βράδυ της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου στο  κέντρο «Κονάκι» των αδερφών Γιάννη και Δημήτρη Σταυρακάκη, όπου έλαβε χώρα η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ανωγειανών της Αθήνας. Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στις 10 το βράδυ και λίγο αργότερα το κυρίως μέρος της εκδήλωσης ξεκινούσε με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ανωγειανών της Αθήνας κ. Γιάννης Μανουράς, χαιρέτισε όλους τους παρευρισκόμενους και καλωσόρισε για ακόμα μια φορά όλους, όσοι ανελλιπώς βρίσκονται και ενισχύουν το Σύλλογο στις προσπάθειες που κάνει για την ευόδωση των σκοπών του. Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων κ. Νίκο Βρέντζο, ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε η παρουσία του χορευτικού σχήματός του Συλλόγου, του οποίου και ηγείται, να επαναληφθεί στο μέλλον, στην Αθήνα. Δώρισε μάλιστα εκ μέρος του Συλλόγου τους μια εικόνα της Παναγίας, η οποία και θα λάβει περίοπτη θέση στα γραφεία του Συλλόγου των Ανωγειανών της Αθήνας, του οποίου ο πρόεδρος συμφώνησε, ότι ενωμένοι οι δύο Σύλλογοι μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα στον ανωγειανό πολιτισμό, αλλά και την διάδωση της ανωγειανής κουλτούρας

Φέτος ο κόσμος, λαμβανομένων υπόψη και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ήταν πολύς και «έβγαλε κέφι» υπό τους ήχους της μουσικής των συγχωριανών μας Γιώργη Φασουλά («Χουμάς», στη λύρα και το τραγούδι), Κώστα Καλλέργη («Κουρούπης» στο λαούτο) και Γιώργη Βρέντζου («Κάτης», στο μαντολίνο), αλλά και του Κώστα Ανετάκη (κιθάρα).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εντυπωσιακή και λαμπρή είσοδο του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων. Στην αρχή με «χανιώτικο συρτό», μετά με «μαλεβιζιώτη», «πεντοζάλη» και «ανωγειανό πηδηχτό» το κέφι και η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε πολύ. Το χορευτικό αποσύρθηκε, αφού πρώτα απονεμήθηκε σε κάθε μέλος του, δια χειρός ενός εκάστου των μελών του ΔΣ του Συλλόγου των Ανωγειανών της Αθήνας, αναμνηστικός «πάπυρος». Η απονομή αυτή συνοδεύτηκε και με την παρουσίαση και γνωριμία των μελών του χορευτικού συγκροτήματος στους παρευρισκόμενους.

Σειρά πήραν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ανεβαίνοντας στην πίστα, «πιάνοντας στο χορό». Η εκδήλωση «κράτησε» μέχρι τις 4:30 τα ξημερώματα και οι Ανωγειανοί απέδειξαν, ότι ακόμα και σε δύσκολες εποχές, μονιάζουν και κουβεντιάζουν τις κοινές αγωνίες τους και τα προβλήματά, αλλά και τις χαρές τους.

Φέτος την εκδήλωσή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων, πέραν από τους πολλούς ανωγειανούς, αλλά και καλούς φίλους των Ανωγείων,  τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων και: ο βουλευτής Ρεθύμνης ΝΔ Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Κίνησης Μυλοποταμιτών κ. ΣπύροςΤρούλης, και ο γεν. γραμματέας αυτής, κ ΓιώργοςΦλουρής, πρώην αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. ΆρηςΜανουράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου κ. ΚώσταςΚανελλάκης και ο νυν πρόεδρος του ίδιου, ως άνω Συλλόγου κ. ΆρηςΧαιρέτης, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Ανωγειανών της Αθήνας κ. Βασίλης Τουπής και Ιωάννης Ανδρεαδάκης, ο πρώην αντινομάρχης Αττικής κ. Πέτρος Σαμόλης, ο πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Δηλεσίου κ. Θέμης Μέμμος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων (όπως σημειώθηκε παραπάνω) κ. Νίκος Βρέντζος και τα μέλη του ΔΣ του ίδιου Συλλόγου Λευτέρης Μπέρκης και Χριστίνα Φασουλά και ο πρόεδρος του χορευτικού ομίλου «Ερωτόκριτος» κ. Κώστας Κυριακάκης, με πολλούς από τους πρωτοχορευτές του.

Την εκδήλωση, παρά την απουσία τους, χαιρέτησαν με τιμή, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Σημαντικό εδώ, είναι να αναφέρουμε τα ονόματα των χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων που συμμετείχαν στη φετινή μας χοροεσπερίδα, την φιλοξενία των οποίων ανέλαβαν με έξοδά του τα αδέρφια Σταυρακάκη από το κέντρο «Κονάκι». Αναφερόμαστε λοιπόν στους: Νίκο Βρέντζο, Λευτέρη Μπέρκη, Γιώργη Σαλούστρο, Λευτέρη Καλλέργη, Μελπωμένη Χαιρέτη, Ελπίδα Καλλέργη, Ραφαέλα Νταγιαντά και Εμμανουέλα Καλλέργη.

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή του στην επιτυχία της φετινής μας εκδήλωσης και δεσμευόμαστε για την κοινή συνεργασία και προσπάθεια μας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων, ώστε ενωμένοι να τιμάμε και διασπείρουμε τη φήμη του ανωγειανού πολιτισμού και παράδοσης στον κόσμο.

Αθήνα, 3/2/2013
το ΔΣ
του Συλλόγου Ανωγειανών της Αθήνας

Ιωάννης Μανουράς -Ζαχαρίας Σαλούστρος -Μανώλης Σκανδάλης -Κώστας Μέμμος

Νίκος Καράτζης -Βασίλης Κονιός -Στέφανος Χαιρέτης

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό του Μανώλη Σκανδάλη

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό του www.picme.gr